Over ons

Hoe het begon..

Als jochie van 17 werkte Ab naast zijn studie bij een bedrijfje dat radio- en televisie-uitzendingen opnam op VHS-banden (ken je ze nog?) en die content aan bedrijven verkocht. Toen hij merkte dat er een paar jaar later nog niks was veranderd besloot hij de sprong te wagen. Hij kocht zes computers van zijn spaargeld, zette een archief op en bouwde een website. Al snel hingen de eerste bedrijven aan de lijn met aanvragen. Samen met onze CTO Mo ontwikkelden we het plan voor onze backoffice waarin we allerlei technieken kunnen verwerken om onze werkprocessen te verbeteren en versnellen. Die basis gebruiken we nu nog. Inmiddels zetten we A.I. en H.I. in en zijn we een data-gedreven bedrijf geworden. Van radio- en tv-fragmentjes samenvatten tot een geavanceerde zoekmachine voor audiovisuele content, van de slaapkamer naar de Hofvijver.

Meet the team

2011

Werknemers (1) standplaats slaapkamer

Ab start Zoom Media als knipseldienst en ontdekt dat er behoefte is aan vernieuwing op dit terrein, al snel wordt zijn slaapkamer te klein voor alle apparatuur en het archief.

2013

Werknemers (4) standplaats Amsterdam

De backoffice wordt gebouwd, de service van Zoom Media is nu niet meer gebonden aan tijd of locatie en dus kunnen we 24/7 leveren aan onze klanten. De slaapkamer is inmiddels vervangen door een klein kantoortje in Buitenveldert.

2015

Werknemers 10, standplaats ’de cloud’

We ontwikkelen Speech2Text waardoor we spraak automatisch omzetten in tekst. Dit maakt het mogelijk om beeld en geluid doorzoekbaar te maken en real-time op de hoogte te zijn van relevante berichtgeving.

2016

Werknemers: 18 standplaats: Den Haag

We combineren A.I. met Human Intelligence in onze service en experimenteren met allerlei nieuwe toepassingen. Het team wordt flink uitgebreid met drie IT-teams in het buitenland, een marketeer en enthousiaste stagiairs ‘data science’.

2017

Werknemers 30, standplaats Den Haag en Casablanca

Logo-, spreker-, gezicht- en objectherkenning gaat live! Het doorzoekbaar maken van (online) content is nu nog makkelijker. We openen een kantoor in Casablanca en Ab spreekt op een aantal grote events.

De volgende stap?

Innoveren is experimenteren en daarom is innovatie één van de kernwaardes van Zoom Media. Ben je benieuwd waar we mee bezig zijn of heb je een goed idee? We horen het graag van je!

Get Started Punchline

Wim
De Ruiter

Redacteur

Mohamed
Allali

CTO

Frans
Olsthoorn

COO

Abderrahim
Ait Ben Moh

Oprichter & CEO